BUNNIK - Het bouwconcern Koninklijke BAM Groep heeft ingegrepen bij zijn wegenbouwdivisie. Afgelopen week kregen 140 van de ongeveer 2000 werknemers bij deze divisie te horen dat zij kunnen vertrekken. BAM zegt daarmee in te spelen op de "moeilijke markt" waarin de wegenbouw opereert. De winstmarges dalen, terwijl de overheidsinvesteringen in nieuwe wegen afnemen.

BAM heeft het al moeilijk door de vorig jaar aangekondigde overname van concurrent HBG. Het werd daardoor weliswaar de grootste bouwer van Nederland, maar het kost de directie moeite de overname te financieren. Het geld moet vooral komen uit een gedeeltelijke verkoop van de baggertak.

Opmerkelijk is dat het beursgenoteerde concern de reorganisatie niet naar buiten heeft gebracht, terwijl dat wel gebruikelijk is. Het ging volgens bestuursvoorzitter W. van Vonno echter niet om "koersgevoelige informatie". "Wij hadden al aangegeven kritisch te kijken naar de wegenbouwdivisie."

De beurskoers van BAM is sinds woensdag met bijna 14 procent gestegen. De grootste sprong was vrijdag, toen BAM een grote order uit Ierland voor de bouw van een aankomst- en vertrekhal op een vliegveld bekendmaakte. De beursorganisatie Euronext is nog geen onderzoek begonnen, zo gaf een woordvoerder zaterdag aan.