ZOETERMEER - De vakbonden en de werkgevers in de kinderopvang hebben overeenstemming bereikt over een nieuwe salarisstructuur. Dat heeft de FNV-bond Abvakabo vrijdag bekendgemaakt. Met het akkoord komt een einde aan een slepend conflict in de sector, dat eerder tot massale stakingen leidde.

Het akkoord betekent volgens Abvakabo dat groepsleiders die aan de top van hun loonschaal zitten, er per 1 januari 2004 8 procent in salaris op vooruitgaan. Dat is inclusief de eenmalige loonsverhogingen van maximaal 5 procent die de werkgevers en werknemers in de CAO van dit jaar hadden afgesproken.

Salarisschaal

De laagste salarisschaal van de leidsters stijgt in de komende drie jaar stapsgewijs met in totaal 8,5 procent, aldus Abvakabo-bestuurder J. Dieten. In de salarisstructuur staan de hoogtes van de verschillende salarisschalen van de functies binnen de kinderopvang. Groepsleidsters vormen 85 procent van de banen binnen de sector.

Werkgeversorganisatie MO Groep zegt blij te zijn met het akkoord en zal de overeenkomst nog voor het einde van deze maand aan haar leden voorleggen.

In februari sloten vakbonden en werkgeversorganisaties een nieuwe CAO af voor 2003 nadat het overleg eerder was vastgelopen. De circa 30.000 werknemers in de kinderopvang kregen een loonsverhoging van 2,5 procent. Ook werd besloten de onderhandelingen voor de nieuwe salarisstructuur los van de CAO-gesprekken te voeren.

De CAO-onderhandelingen in de kinderopvang kennen een moeizaam verleden. Eind 2001 en begin 2002 liep het overleg over een CAO voor 2002 uit op stakingen.

Door het akkoord over de salarisstructuur komt er ook meer duidelijkheid in de salarisschalen van leidinggevenden in de kinderopvang, zei Dieten. Verder is afgesproken dat de werknemers er 2,6 procent in loon op vooruit gaan als zij een salarisschaal opschuiven.