HILVERSUM - Sky Radio wil Radio 10 niet meer. De radiozender is teleurgesteld in het moederbedrijf van Radio 10, Talpa Radio van John de Mol. Deze probeert door middel van een rechtzaak alsnog een radiofrequentie te bemachtigen. Sky Radio heeft in de nacht van woensdag op donderdag laten weten van de koop af te zien.

Na het verdelen van de radiofrequenties vorige week, werd duidelijk dat Radio 10 geen eigen FM frequentie had gekregen. Sky Radio ontving via de Gouwe Ouwe Zender wel een frequentie op het kavel waar Radio 10 ook op had geboden.

Overvallen

"We voelen ons overvallen". Deejay en programma-directeur Tom Mulder van Radio 10 FM is onthutst door het nieuws dat Sky Radio afgelopen nacht totaal onverwacht de zenders van 10 FM heeft ingenomen.

Enkele uren nadat Sky Radio haar frequentie voor de Gouwe Ouwe zender "Radio 103" heeft opgeëist ten koste van Radio 10 FM staan de lijnen weer roodgloeiend bij het radiostation en ligt de website www.radio10.fm regelmatig plat.

Erik de Zwart

De medewerkers van het oudste commerciële radiostation reageerden geschokt op het nieuws. Verontwaardiging heerst in het kantoor van Radio 10 FM. Talpa-directeur Erik de Zwart reageerde vol ongeloof op het nieuws: "Contractbreuk! Afgelopen zaterdag hebben we een contract afgesloten onder voorwaarde dat er nog een boekenonderzoek moet plaatsvinden en dat wij mogen procederen tegen de Staat om ons recht te halen. Dat staat gewoon zwart op wit."

Excuses

Programmadirecteur Tom Mulder: "Iedereen is onthutst door het nieuws en ik wil graag mijn excuses maken aan al onze trouwe luisteraars. Ik vind het verschrikkelijk dat zij er de dupe van worden. Gelukkig zijn we nog steeds via de kabel en internet te ontvangen, ook al is dat natuurlijk niet voor iedereen een oplossing. Radio 10 hóórt gewoon op de FM en we blijven doorvechten om ons station in de ether te houden. De massale steun die we krijgen van de luisteraars is hartverwarmend en geeft ons vertrouwen niet op te geven".