VENLO - Vervoersbedrijf Veolia heeft vorig jaar 10 miljoen euro verlies geleden op het bus- en treinvervoer in Limburg. Directeur René de Beer van Veolia Limburg heeft dat dinsdag bevestigd naar aanleiding van berichtgeving in de Limburgse kranten.

Volgens hem blijven de inkomsten achter ondanks een flinke toename van het aantal reizigers.

Veolia wil een gesprek met het ministerie van Verkeer voor compensatie van het verlies door het gebruik van een achterhaalde inkomstenverdeling, aldus De Beer.

Inkomsten

Volgens Veolia zitten in de Limburgse bussen 29 procent meer passagiers maar leverden die 3 procent minder inkomsten op. In de trein tussen Maastricht en Kerkrade zaten zelfs 43 procent meer mensen die samen maar 16 procent meer geld in het laatje brachten.

Vanwege de oude verdeelsleutel voor de verkoop van strippenkaarten en treinkaartjes vloeit de winst naar de voormalige vervoerders NS en Hermes, stelt De Beer.

Waarde

Veolia heeft in Limburg tot 2017 een contract voor het trein- en busvervoer. Met een totale waarde van 1,2 miljard euro in tien jaar is het voor de vervoerder een grote opdracht. Het bedrijf hoopte op minimaal 3 miljoen euro winst per jaar.