RIJSWIJK - De sneeuw en kou met Pasen zijn vergeten, het stralende weer tijdens de meivakantie zorgt ervoor dat de toeristische sector tevreden kan zijn over de start van het nieuwe seizoen.

De belangstelling voor Walibi World Biddinghuizen, Avonturenpark Hellendoorn en het Dolfinarium Harderwijk overtrof de verwachtingen. Ook de Keukenhof kende een topdrukte, aldus de Club van Elf maandag.

De club behartigt de belangen van publiekstrekkers als de Efteling, Duinrell, Slagharen, Madame Tussaud, Avonturenpark Hellendoorn, Madurodam en Noorder Dierenpark. En ook attractiepark Slagharen was maandag "hartstikke blij" met de aanhoudende stroom bezoekers.

Meivakantie

Door het aangename weer was het in de parken niet alleen druk op Hemelvaartsdag en met Pinksteren, maar bleven de bezoekers eigenlijk de gehele meivakantie komen. Opvallend is dat er opnieuw meer Duitse bezoekers kwamen.

Frankwin van Beers is directeur van het Dolfinarium. "De Veluwe is een interessant gebied voor Duitse toeristen en een bezoek aan ons park hoort duidelijk ook bij hun vakantie. We hebben onlangs de showtijdenschema's in het Duits laten maken, maar als het in dit tempo doorgaat moeten we binnenkort nieuwe gaan bestellen."

Voor een bezoek aan Madame Tussauds en Burgers' Zoo was het de afgelopen tijd eigenlijk te warm. "Het was drukker dan in 2007, maar de Pinksterdagen waren hiervoor toch iets te tropisch", aldus Jeff Bertus van de Club van Elf.

Meubelboulevards

Ook de meubelboulevards hadden deze Pinksteren concurrentie van het warme weer. Een woordvoerster van de Amsterdamse Woonmall Villa ArenA liet weten dat het duidelijk een stuk rustiger was dan vorig jaar.

Zij stelt dat er zeker 30 procent minder bezoekers waren dan normaal met Pinksteren. "Het voordeel is wel dat de mensen die komen echte kopers zijn." Ook een woordvoerder van Woonmall Alexandrium III in Rotterdam zei dat de bezoekers de afgelopen dagen doelgericht winkelden, maar dat het erg rustig is geweest.