ZAANDAM - De financiële topman van Ahold, D. Eustace, heeft naar nu blijkt vorige maand 100.000 aandelen van het supermarktconcern gekregen. Dat valt op te maken uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Volgens een woordvoerster van het Zaanse concern maken de aandelen onderdeel uit van het beloningspakket van Eustace.

Ahold trok begin maart Eustace aan als tijdelijk financieel bestuurder in de raad van bestuur. De 66-jarige Brit was de opvolger van M. Meurs. Die moest samen met bestuursvoorzitter C. van der Hoeven opstappen na de bekendmaking van boekhoudkundige malversaties. Ahold zoekt nog een financieel bestuurder.

Het concern wil niet kwijt wat Eustace, die eerder financieel topman was bij Philips, verder aan beloning ontvangt. Eustace bezat sinds vorig jaar al 5000 aandelen Ahold. Die kocht hij voordat hij bij Ahold aantrad tegen een veel hogere koers dan Ahold nu waard is. Tegen de huidige koers van 6,51 euro is het aandelenpakket van de financiële topman ruim 683.000 euro waard.