AMSTERDAM - Inwoners en bezoekers van Amsterdam kunnen vanaf donderdag een tuktuk nemen op de treinstations Amsterdam Amstel en Amsterdam Bijlmer ArenA.

De Nederlandse Spoorwegen (NS) en het bedrijf Tuk Tuk Company beginnen dan een proef van drie maanden, waarbij daar extra veel gemotoriseerde driewielertaxi's rijden. Reizigers krijgen korting als ze hun treinkaartje laten zien.

Vaste standplaatsen

Dat meldde de Tuk Tuk Company woensdag. Directeur Martijn Beversluis hoopt dat de voertuigen binnenkort ook vaste standplaatsen krijgen bij een aantal P+R-terreinen in de hoofdstad.

Hij zegt gesprekken met de gemeente te voeren over vier van die locaties, onder meer bij station Sloterdijk en het Olympisch Stadion.

Tjeerd Herrema

De Amsterdamse wethouder Tjeerd Herrema (verkeer) concludeerde eerder dit jaar nog dat er geen plek is voor een vaste tuktukstandplaats bij het Centraal Station.

Sinds augustus rijden de driewielers in Amsterdam en daarvoor al in Den Haag en Zandvoort. De Tuk Tuk Company wil binnenkort ook in Rotterdam voet aan de grond krijgen.