DEN HAAG - Als het aan het Haagse college van burgemeester en wethouders ligt, zijn er op het strand van Scheveningen ook buiten het zomerseizoen strandpaviljoens geopend. De gemeente onderzoekt of twee à drie paviljoens permanent open kunnen zijn voor het publiek.

Dat staat te lezen op de website van de Haagse PvdA-fractie. Het AD wees dinsdag op het nieuwe strandbeleid dat wethouder Rabin Baldewsingh (Leefbaarheid, PvdA) op de site beschrijft.

Nu staan er alleen tussen 1 april en 1 november strandpaviljoens in Scheveningen. Mochten de permanente paviljoens er komen, dan kunnen strandwandelaars er op z'n vroegst in de winter van 2011 terecht voor een warme chocolademelk met slagroom.

Herinrichting

De strandpaviljoens zouden tussen het reuzeaquarium Sea Life en de haven moeten worden gebouwd. Op dit gedeelte van de Scheveningse boulevard is de komende jaren een ingrijpende herinrichting gepland. De gemeente voert overleg met het hoogheemraadschap Delfand wat mogelijk is en aan welke eisen de paviljoens moeten voldoen.

De afgelopen jaren was er een proef met permanente strandpaviljoens in Zandvoort. "Wij hebben de resultaten afgewacht en die waren positief", aldus een woordvoerster van de gemeente Den Haag.