FRANKFURT - De leveringen van de superjumbo Airbus A380 dreigen opnieuw vertraging op te lopen. De klanten van Airbus zijn er in een brief voor gewaarschuwd. Dit meldden Duitse media.

Op de beurs in Parijs verloor het aandeel van Airbus-moederbedrijf EADS maandag 3,4 procent, waarmee het de grootste verliezer was. Zowel de krant Die Welt als het zakenblad Wirtschaftswoche meldde op basis van bronnen bij Airbus dat de geplande levering van dertien A380's dit jaar 'bijna' zal worden gehaald, maar dat de levering van 25 superjumbo's in 2009 niet zal lukken.

Ook zet de Europese vliegtuigbouwer grote vraagtekens bij zijn doelstelling om binnen afzienbare tijd maandelijks vier A380's te bouwen.

Problemen

Airbus leverde in oktober vorig jaar de eerste A380 af bij Singapore Airlines. Dat was achttien maanden achter op schema. Airbus ondervindt veel problemen bij de productie van het zeer complexe dubbeldeksvliegtuig. In totaal heeft Airbus 193 orders ontvangen of toegezegd gekregen voor 's werelds grootste passagiersvliegtuig.