Laatste vlucht Concorde van Air France

PARIJS - Op het Parijse vliegveld Charles de Gaulle is zaterdagmiddag een Concorde van Air France voor de laatste keer geland na een commerciële vlucht uit New York. Het supersonische vliegtuig heeft 27 jaar dienst gedaan.

Ongeveer 15.000 liefhebbers waren naar het vliegveld gekomen om de laatste landing te zien, slechts 3 uur en 45 minuten nadat het in New York was opgestegen. Aan boord waren 79 passagiers, onder wie de Franse onderminister van Transport Dominique Bussereau.

De vijf Concordes die Air France rijk is, zullen nog enkele malen worden ingezet, maar niet meer voor reguliere commerciële vluchten. De enige andere luchtvaartmaatschappij met Concorde is British Airways, die er in oktober voor het laatst mee vliegt.

Beide maatschappijen kondigden in april aan de vluchten met hun in totaal twaalf Concordes te stoppen wegens de hoge onderhoudskosten en lage bezettingsgraad van de toestellen. Vier van de Franse Concordes gaan naar musea in Frankrijk, Duitsland en de Verenigde Staten, de vijfde wordt tentoongesteld op luchthaven Charles de Gaulle.

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie