WASHINGTON - De Amerikaanse president Bush heeft zich uitgesproken voor een beleid dat is gericht op een sterke dollar. Hij deed zijn uitspraken vrijdag tegenover buitenlandse journalisten aan de vooravond van zijn reis naar Europa, waar hij de G8-top zal bijwonen.

Bush verklaarde dat hij zijn collega's zal laten weten dat de VS een solide monetair beleid voorstaan. Onze economieën moeten sterk zijn, willen we onze doelen kunnen realiseren, aldus Bush. ,,Ik zal nog eens zeggen dat wij voor een sterke-dollarpolitiek zijn'', aldus de Amerikaanse president.

Eurorecord

De afgelopen tijd won de euro veel terrein ten opzichte van de dollar. Deze week kwam de Europese munt zelfs op recordhoogte. Het Witte Huis heeft steeds volgehouden dat de Amerikaanse dollarpolitiek niet gewijzigd is. Maar minister van Financiën Snow verklaarde eerder deze maand dat een goedkope dollar goed is voor de Amerikaanse export.

Behalve de Verenigde Staten, nemen ook Frankrijk, Groot-Brittannië, Duitsland, Japan, Italië, Canada en Rusland deel aan de G8-bijeenkomst. De top is van 1 tot en met 3 juni in het Franse Evian. De wereldeconomie wordt een van de belangrijkste gespreksonderwerpen.