NEW YORK - Nieuwe winstwaarschuwingen uit de technologiesector hebben donderdag de stemming op de Amerikaanse beurzen bedorven. Vooral op de Nasdaq-beurs ontstond druk op de koersen. De index ging hier 3,25 procent omlaag naar 1918,52 punten. De Dow-Jonesindex sloot de dag 0,85 procent lager af op 9985,18 punten.

Winstwaarschuwingen van Jabil Circuit en Juniper Networks misten donderdag hun uitwerking op Wall Street niet. Vooral laatstgenoemd fonds kreeg het zwaar te verduren met een koersval van 17,7 procent. Maar ook de koersen van techno's als Cisco, Nortel en Texas Instruments gingen met procenten omlaag.

Dankzij AT&T bleef de schade voor de toonaangevende Dow-Jonesindex beperkt. Het telecomconcern zag door de verkoop van zijn kabelactiviteiten voor 72 miljard dollar de koers omhoogschieten met 6,25 procent.

Het aarzelende herstel van de laatste dagen bleek al met al heel broos te zijn. Volgens analisten blijft de markt overgevoelig en waren de winstwaarschuwingen voor veel beleggers reden om uit de technologiesector te stappen en de winst te nemen van de afgelopen tijd.

Op de valutamarkt was de koers van de euro aan het eind van de dag met 0,9005 dollar een derde dollarcent hoger dan bij het slot van de handel in Europa. Daardoor werd de dollar met f 2,4460 bijna een cent goedkoper. Ook het Britse pond daalde iets, 0,65 cent naar f 3,5460.