LONDEN - Royal Bank of Scotland (RBS) begint deze week met de integratie van de zakenbank van ABN Amro waarbij honderden banen worden geschrapt. Dat meldde RBS maandag naar aanleiding van een artikel in de Britse zakenkrant Financial Times.

RBS moet volgens Financial Times agressiever gaan optreden nu het integratieproces verder vordert en de bank last heeft van de kredietcrisis. Volgens de krant werken er 28.000 mensen bij de onderdelen zakenbankieren van de twee banken samen.

Bij de divisies zou 25 procent van de banen, ofwel zevenduizend arbeidsplaatsen, worden geschrapt. De vrees bestaat dat forser wordt geschrapt in het personeelsbestand van ABN Amro dan in dat van RBS, aldus Financial Times.

Aantallen

RBS weigerde precieze aantallen te noemen. "Sinds de overname van ABN Amro hebben we gezegd dat we de zakenbanken gaan integreren en dat daardoor banen verloren zouden gaan in de komende twee jaar'', aldus een woordvoerder van RBS.

"Door de omstandigheden op de financiële markten momenteel kijken we ook kritisch naar de grootte van onze zakenbank.''

Overname

RBS nam in oktober vorig jaar samen met Banco Santander en Fortis de grootste bank van Nederland over. De Britse bank, die vorige week een claimemissie van 12 miljard pond aankondigde, heeft tot nu toe relatief bescheiden aanpassingen gedaan bij de zakenbank van ABN Amro.