DEN HAAG - Het feitenonderzoek van minister Wouter Bos (Financiën) naar de woekerpolissen, de beleggingsverzekeringen waar mogelijk hoge kosten aan verbonden zijn, is opnieuw vertraagd.

Tot zijn eigen teleurstelling heeft de bewindsman dat vrijdag aan de Tweede Kamer moeten melden. De resultaten zouden eigenlijk eind deze maand bekend moeten zijn. Het wordt nu eind mei.

De nieuwe vertraging is de zoveelste sinds het begin van het onderzoek vorig jaar, na een kritisch rapport van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) over bepaalde beleggingsproducten.

Onacceptabel

In januari, toen Bos moest erkennen dat het onderzoek nog enkele maanden op zich zou laten wachten, zei de minister verdere vertraging onacceptabel te vinden. Bos heeft daar toen de onderzoekers en de aanbieders van beleggingsverzekeringen op aangesproken.

Vrijdag schrijft Bos dat hij zich oriënteert "op de ontstane situatie met betrekking tot de geschillen tussen polishouders en verzekeringsmaatschappijen".

De vertragingen hebben steeds tot grote ergernis geleid bij de Kamer.

Teleurgesteld

De stichting Verliespolis, die ongeveer 90.000 mensen vertegenwoordigt, is "verbaasd en teleurgesteld". "Je kunt je afvragen waar de onderzoekers nog op wachten", aldus een woordvoerder vrijdag. Hij vreest dat het feitenonderzoek straks over het zomerreces wordt getild.