Vakbonden dreigen Akzo Nobel met acties

ARNHEM - De vakbonden willen dat het chemieconcern Akzo Nobel voor het einde van volgende week reageert op een resolutie over de nieuwe CAO. Gebeurt dat niet, dan gaan de bonden peilen of de leden in zijn voor acties. Dat maakten FNV Bondgenoten en CNV Chemie en Energie dinsdag bekend.

Ook bij Akzo-Nobel zit de pijn bij de onderhandelingen over een nieuwe CAO bij de pensioenen. De bonden stellen voor eerst een CAO-akkoord te bereiken over de werknemersvoorstellen die zij hebben ingediend. Pas daarna willen zij met de directie van Akzo Nobel praten over het afstoten van het bedrijfspensioenfonds.

Vrijwel alle locaties van Akzo Nobel hadden een delegatie afgevaardigd naar een dinsdag gehouden ledenbijeenkomst. Zo'n vierhonderd werknemers waren aanwezig.

Het CAO-overleg werd bijna twee weken geleden door Akzo Nobel afgebroken. Het concern wil praten over het pensioenfonds omdat de voorziening door dalende beurskoersen zwaar op het vermogen van het concern drukt. De onderneming wil daarom het fonds verzelfstandigen.

Bij zo'n verzelfstandiging komt het risico volledig bij de werknemers terecht. De vakbonden zijn niet blij met de plannen. De CAO geldt voor de circa 13.000 werknemers.

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie