DEN HAAG - In Den Haag voeren werkgevers en onderwijsbonden donderdag met het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap het ultieme overleg over het Actieplan Leerkracht.

De onderwijswereld wil een betere toekomst voor de leraren. Daarvoor is per jaar 1 miljard euro extra nodig.

Minister Ronald Plasterk (Onderwijs), die later op de dag aan de onderhandelingen zal deelnemen, wil er donderdag uitkomen. De delegaties van de bonden (AOb en CNV Onderwijs) kunnen voor aanvang (10.00 uur) ter inspiratie taart verwachten.

Dat is afkomstig van docenten van de actiegroep Leraren in Actie, die een korte wake zal houden op het Lange Voorhout, waar wordt onderhandeld.

Verdere acties

De groep, die twee weken geleden actie voerde op het Plein in Den Haag, heeft een hard hoofd in de goede afloop en bereidt verdere acties voor.

De minister ontvangt van de leraren ansichtkaarten, waarop hun eisen (loonsverhoging van 15 procent, werkdrukvermindering, meer mogelijkheden voor scholing) staan afgedrukt.

Honderd leraren

Honderd leraren hebben zich rond negen uur verzameld op het Lange Voorhout in Den Haag, waar werkgevers en onderwijsbonden met het ministerie van OCW gaan onderhandelen over het Actieplan Leerkracht.