MILAAN - De noodlijdende luchtvaartmaatschappij Alitalia kan het nog korte tijd uitzingen, maar de financiële positie blijft erg zwak. Eind maart had Alitalia nog 170 miljoen euro in kas. Dat heeft de raad van bestuur van de maatschappij dinsdagavond bekendgemaakt.

Alitalia verliest per dag meer dan 1 miljoen euro en heeft volgens het bestuur "substantiële financiële ondersteuning" nodig.

De Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij Air France-KLM is naar eigen zeggen de enige die Alitalia met een kapitaalinjectie weer winstgevend zou kunnen maken, maar overnamegesprekken tussen de twee partijen liepen vorige week stuk op eisen van de vakbonden van Alitalia.

Concessies

Air France-KLM liet begin deze week weten dat het nog steeds openstaat voor een overname, maar dan moeten de bonden concessies doen. De Frans-Nederlandse maatschappij is van plan 2100 banen te schrappen.

Eind februari had Alitalia nog ongeveer 180 miljoen euro in kas. In maart wist het bedrijf nog 148 miljoen euro aan te trekken door middel van belastingteruggaven en de verkoop van een belang van 2 procent in Air France.