RIJSWIJK - De Lotto wil het aantal sportweddenschappen verdubbelen en gaat daarom bij het ministerie van Justitie een ruimere kansspelvergunning aanvragen.

Op deze manier hoopt Lotto de strijd aan te binden met illegale gokbedrijven op internet. Het maximale inzetbedrag (22 euro) blijft wel gelijk.

"We moeten meebewegen en een goed en betrouwbaar alternatief bieden voor het illegale aanbod", aldus directeur Tjeerd Veenstra vrijdag. Hij bevestigde daarmee een bericht in het AD.

Variëteit

De huidige kansspelvergunning van De Lotto staat jaarlijks maximaal 370 weddenschappen toe. Ruimte voor andere sporten is er daardoor niet. "We willen een grotere variëteit bieden. Dus ook gokken op hockey en golf of evenementen van de Olympische Spelen." Gokkers zijn daarvoor nu nog aangewezen op internetsites.

Het ministerie van Justitie zegt dat de aanvraag serieus zal worden bekeken. "Maar we kunnen nog niet aangeven of we met het verzoek instemmen. Wel vinden we dat er een adequaat legaal aanbod moet zijn", aldus een woordvoerder van het ministerie

In Nederland vullen wekelijks 50.000 mensen de voetbaltoto in. In 2007 was daar volgens Veenstra een bedrag van 22 miljoen euro mee gemoeid.