AMSTERDAM/ROME - De Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia breekt de overnamegesprekken met Air France-KLM af.

Vervolgstappen

Donderdag zal het bestuur van de noodlijdende Italiaanse luchtvaartmaatschappij bijeen komen om "te beslissen wat de geschikte vervolgstappen zijn".

De topman was in grote lijn voorstander van de overname van het bijna failliette Alitalia door de Frans-Nederlandse Air France-KLM.

Eisenpakket

Alitalia wilde de goedkeuring van de vakbonden voor de overname door Air France-KLM. De gesprekken liepen stuk nadat de gezamenlijk vakbonden een nieuw eisenpakket op tafel hadden gelegd.

Air France-KLM liet in een verklaring weten het te spijten dat de voorwaarden om de gesprekken te vervolgen niet meer aanwezig waren.

"Het is niet onze schuld", aldus Jean-Cyril Spinetta, de topman van Air France-KLM.

"Het was een project waarin ik geloofde en nog steeds in geloof, omdat het Alitalia snel naar winstgevendheid zou hebben gebracht", aldus de topman in een verklaring.

nieuwe eisen

Volgens Air France-KLM kwamen de vakbonden met totaal nieuwe eisen. In de verklaring rept de Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij met geen woord of het bedrijf het bod op Alitalia formeel intrekt.

Het afbreken van de overnamegesprekken is voor Alitalia mogelijk de doodssteek. Het bedrijf maakt per dag een verlies van 1 miljoen euro en heeft een kapitaalinjectie nodig om te worden gered van faillissement.

De Italiaanse regering die 49 procent in handen heeft, zou daartoe alleen bereid zijn als de overnamegesprekken in een vergevorderd stadium verkeerden.

Onenigheid

De grootste onenigheid tussen de vakbonden en Air France-KLM gaat onder meer over banenverlies en over de onderhoudsdivisie AZ Servizi. De bonden gingen niet akkoord met de 2100 banen die Air France-KLM willen schrappen.

Bovendien willen de bonden dat de Frans-Nederlandse maatschappij alle onderdelen van Alitalia overneemt, inclusief AZ Servizi en de vrachtdivisie.

Twijfel

Air France-KLM liep eerder woensdag van de gesprekstafel weg om het eisenpakket van de bonden te bestuderen. Maar topman Jean-Cyril Spinetta had de bonden al te kennen gegeven te betwijfelen of het bestuur zou ingaan op de eisen.

De bonden zouden de overname hebben gesteund mits Air France-KLM op hun verzoeken was ingegaan.

Spinetta

Spinetta zei in de verklaring: "Air France-KLM had geen mandaat van het bestuur gekregen om dit nieuwe voorstel te steunen".

Hij voegde er aan toe, dat het overnemen en vasthouden van verliesmakende onderdelen "tegenstrijdig is met het doel Alitalia weer winstgevend te maken."

Tommaso Padoa-Schioppa

De minister van Economische Zaken Tommaso Padoa-Schioppa zei eerder woensdag vaart te willen zetten achter de verkoop van het staatsbelang in Alitalia om het van faillissement te redden.

Het is de tweede keer dat een voorgenomen overname van Alitalia stukloopt. In 2000 liep een overname door het toen nog zelfstandige KLM op niets uit nadat de Italiaanse regering verdere privatisering van Alitalia had tegengehouden.