AMSTERDAM - Twee op de vijf beleggers gaan in op de soepelere voorwaarden die bank Dexia heeft voorgesteld om hun problemen met aandelenlease te verzachten. Dexia schreef begin dit jaar 200.000 klanten aan, waarvan er 75.000 instemden met het voorstel. Om andere beleggers nog over de streep trekken, verlengt de bank het aanbod met ruim drie weken.

Bekijk video: Demonstratie bij Dexia door gedupeerden Legio Lease.

Dat maakte Dexia woensdag bekend tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers. De instemmers staan samen voor 1 miljard euro in het krijt bij de bank. Veel particuliere beleggers zijn in de problemen geraakt met producten van Dexia's Legio Lease, waarbij werd belegd met geleend geld.

Bestuursvoorzitter D. Bruneel toonde zich tevreden over de reactie van gedupeerde klanten. "Het is een bemoedigend aantal." Hij verwacht dat meer beleggers zullen toehappen, nu ze langer de tijd krijgen om zich aan te melden.

Dexia meldde ook dat E. Lekkerkerker toetreedt tot de raad van bestuur. Het nieuwe bestuurslid komt van Friesland Bank en werkte daarvoor bij verzekeraar Aegon.