DEN HAAG - Staatssecretaris Frank Heemskerk van Economische Zaken heeft goede hoop dat hij eind april kan besluiten dat de postmarkt in ons land per 1 juli verder geliberaliseerd wordt.

Hij zei dit donderdag in de Tweede Kamer, waar SP en GroenLinks sceptisch bleken over de voortgang, en bij het CDA "angst" bestond dat de markt niet per 1 juli verder opengaat.

De benodigde nieuwe postwet heeft nog steeds niet de instemming gekregen van de Eerste Kamer. Bovendien wil het kabinet duidelijkheid van sociale partners die het in cao-onderhandelingen nog eens moeten worden over arbeidsvoorwaarden bij de postbedrijven.

Duitsland

Daarnaast moet er voldoende duidelijkheid zijn over de opening van de postmarkt in Duitsland, omdat het kabinet niet wil dat Duitse bedrijven wel hier kunnen concurreren en omgekeerd Nederlandse bedrijven niet in Duitsland.

Bij dat laatste is vooral van belang dat een conflict over de arbeidsvoorwaarden in Duitsland nog steeds onder de rechter is, en er hierover voor 1 juli geen uitspraak zal zijn.