AMSTERDAM - Bouwbedrijf Heijmans is als schakel gebruikt in de vastgoedfraudezaak. Dat bevestigt het beursgenoteerde bedrijf donderdag naar aanleiding van een artikel over de kwestie in het Financieele Dagblad.

"We zijn echter geen verdachte in de zaak", benadrukt een woordvoerder.

De krant schrijft dat steekpenningen rond het Philips Pensioenfonds en vastgoedconcern Bouwfonds via bouwbedrijf Heijmans en de Brabantse branchegenoot Remmers betaald zijn.

Betalingen

Bouwfonds deed in 2004 het verzoek aan Heijmans en Remmers om betalingen via de twee voor hen onbekende bedrijven Durell en Universum te doen. Het ging om betalingen rond de bouw van het Eurocentercomplex aan de Zuidas in Amsterdam. Achter Durell en Universum zaten personen die vertrouweling waren van verdachten in de vastgoedfraudezaak.

Vragen

"We hebben indertijd wel vragen gesteld en hebben de contracten toen ingezien. We hadden geen reden om het niet te vertrouwen, aangezien het om een gerenommeerde opdrachtgever ging", aldus de Heijmans-woordvoerder.

Afgelopen november is opsporingsdienst FIOD-ECD bij Hejimans langs geweest om een werknemer en een oud-werknemer als getuige te horen.