ZAANDAM - Ahold heeft definitieve overeenstemming bereikt met het Amerikaanse NBTY over de desinvestering van drogisterijketen De Tuinen, aldus het supermarktconcern dinsdag.

De overnamesom bedraagt circa 16 miljoen euro en zal contant worden verrekend, aldus Ahold. De voor de transactie vereiste goedkeuringen zijn verleend.

De drogisterijketen is sinds 1991 onderdeel van de Nederlandse health & beautycaredivisie van Ahold en bestaat uit 41 eigen winkels en 25 franchisewinkels.

De Tuinen is nu definitief overgenomen door Holland & Barrett Europe, een Britse dochteronderneming van NBTY. NBTY is een internationale producent van voedingssupplementen, met circa 1.000 winkels in de Verenigde Staten, Groot-Brittannie en Ierland.

De Tuinen zal gefaseerd overgaan in NBTY, een proces dat uiterlijk 28 december 2003 zal zijn afgerond. De onderneming blijft actief onder de eigen naam en met hetzelfde assortiment. Alle 312 medewerkers gaan over naar de nieuwe eigenaar.

De op 11 december 2002 aangekondigde desinvestering van De Tuinen is onderdeel van Aholds strategie om de bedrijvenportfolio te herstructureren.