EINDHOVEN - Onderhandelingen over een nieuwe CAO Philips zijn voorlopig uitgesteld voor nadere studie van pensioenvoorstellen. Het duurt daardoor waarschijnlijk nog minstens een maand voordat een CAO kan worden afgesloten bij Philips Nederland. Dat heeft onderhandelaarster J. Hubert van FNV Bondgenoten maandag gezegd.

Philips wil in de nieuwe CAO de pensioensituatie flink wijzigen. Vakbonden willen eerst een CAO afsluiten en daarna over de pensioenen spreken. "De wijziging is erg ingewikkeld en nieuw", vindt Hubert. "Volgens ons hoeft niet ineens een oplossing gevonden te worden. De sfeer bij de gesprekken is goed, maar we willen eerst meer duidelijkheid."

FNV Bondgenoten stelt voor om in de tussentijd een voorlopige CAO af te sluiten. Het loon zou dan 1,75 procent moeten stijgen over een periode van een half jaar.

De onderhandelaars zouden maandag over de CAO onderhandelen, maar hebben dat uitgesteld voor nadere studie. Dan duurt het nog enige tijd voordat formeel het CAO-overleg kan worden hervat. De CAO voor 30.000 medewerkers had 1 mei in moeten gaan.