ROME - Luchtvaartmaatschappij Air France-KLM is bereid concessies te doen aan de vakbonden om alsnog hun steun te krijgen voor de overname van Alitalia. Dat meldde de Italiaanse krant La Repubblica dinsdag.

Air France-KLM wilde niet reageren op het bericht, maar een woordvoerster liet weten dat later op de dinsdag een persbericht naar buiten zal worden gebracht.

De bonden bij de verlieslijdende Italiaanse luchtvaartmaatschappij hebben tot 31 maart de tijd om in te stemmen met de overname, maar reageren tot dusver afwijzend wegens het verlies van ongeveer tweeduizend banen bij Alitalia.

Banen

De Frans-Nederlandse luchtvaartonderneming zou bereid zijn de deadline uit te stellen tot na 31 maart en minder banen te schrappen dan aanvankelijk aangegeven.

De bonden hebben dinsdagmiddag in Rome een nieuwe ontmoeting met de top van Air France-KLM. Vorige week liepen onderhandelingen tussen de partijen op niets uit, omdat de bonden ontevreden zijn over het groter dan verwachte banenverlies.

Ook wil Air France-KLM fors snijden in het aantal vluchten van de luchthaven Malpensa bij Milaan.

Vrachtdivisie

Volgens La Repubblica is bestuursvoorzitter Jean-Cyril Spinetta van Air France-KLM nu ook bereid om de vrachtdivisie van Alitalia langer open te houden.

Het luchtvaartconcern wil Alitalia alleen overnemen als de bonden ook achter de overname staan. De overnamestrijd rond Alitalia is inmiddels een politiek onderwerp geworden. In april zijn er parlementsverkiezingen in Italië.