ROME - Mediamagnaat Silvio Berlusconi wil zijn veto uitspreken over de overname van Alitalia door Air France-KLM, als hij de Italiaanse verkiezingen in april wint. Dat meldde het Italiaanse persbureau Ansa vrijdag.

Berlusconi liet donderdag al weten het bod van Air France-KLM op verschillende punten onacceptabel en "arrogant" te vinden. Hij riep Italiaanse investeerders op om een bod te doen dat hoger ligt dan dat van Air France-KLM. Zelf heeft hij geen interesse in een overname van de noodlijdende Italiaanse vliegtuigmaatschappij.

Berlusconi is een van de rijkste mensen van Italië. De opmerkingen van Berlusconi maken een moeilijke klus voor Air France-KLM nog gecompliceerder.

Druk

De Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij staat al onder druk door kritiek van bonden, de Italiaanse oppositie en de uitbater van de luchthaven van Milaan. De maatschappij schrapt meer banen bij Alitalia dan aanvankelijk gedacht en wil het aantal vluchten van de Milanese luchthaven Malpensa drastisch beperken.

Air France-KLM kreeg al wel de steun van de nog zittende regering van Romano Prodi. De luchtvaartmaatschappij heeft aangegeven ook de steun van het nieuwe kabinet te willen voor zij de overname van Alitalia doorzet.

"Het antwoord aan Air France-KLM van de volgende premier zal een volhartig 'nee' zijn", aldus Berlusconi.