AMSTERDAM - Tiscali Nederland gaat 66 werknemers op straat zetten. Dat heeft het bedrijf in een brief aan het personeel laten weten.

De internetmarkt staat onder druk, de concurrentie neemt toe en de economische vooruitzichten zijn somber, zo laat de provider weten. Ook door de vele overnames die het internetbedrijf de afgelopen jaar heeft uitgevoerd, is er een overschot aan medewerkers ontstaan.

In september vorig jaar nam de Italiaanse provider het geplaagde bedrijf World Online over. Begin 2001 was Liberty Surf aan de beurt en in juni van dit jaar maakte Tiscali bekend de Finse provider Sonera in te lijven.

"Een bedrijf moet een bepaalde grootte hebben om gezond te kunnen blijven. Door de vele overnames is er een overschot aan medewerkers ontstaan en het natuurlijk verloop is traag, daarom is Tiscali genoodzaakt om het personeelsbestand in te krimpen," aldus woordvoerster Veronique van Zanten. Of er gedwongen ontslagen vallen, kon ze "niet zeggen".

In de brief betreurt CEO Ruud Huisman van Tiscali Benelux de reorganisatie. "Ik vind het bijzonder te betreuren deze stap te moeten zetten; vanuit het perspectief dat alleen een structureel winstgevend bedrijf in staat zal zijn in onze moeilijke markt succesvol te opereren, is deze voorgenomenreorganisatie bittere noodzaak."

De voorgenomen reorganisatie moet nog worden goedgekeurd door de ondernemingsraad.

/ECONOMIETiscali koopt World Online voor schijntje