ROTTERDAM - Het Gemeentelijk Vervoersbedrijf (GVB) in Amsterdam levert de klant het minst waar voor zijn of haar geld.

Novio, de Connexxion-dochter die het stadsvervoerder in Nijmegen verzorgt, presteert het beste. Dat blijkt uit de OV-klantenbarometer 2007.

Het vakblad OV-Magazine publiceerde donderdag de belangrijkste gegevens uit de jaarlijkse enquête onder 70.000 reizigers donderdag.

Over een week presenteert het Kennisplatform Verkeer en Vervoer (KpVV), de ontwikkelaar en beheerder van de barometer, de complete resultaten en een aantal analyses

Oordeel

In de barometer geven de reizigers hun oordeel over een reeks aspecten, zoals reistijd en doorstroming, prijs, rijcomfort, informatie en veiligheid.

Novio kreeg met een 7,4 het beste algemene rapportcijfer. Het GVB is met een 6,7 "zoals gebruikelijk de hekkensluiter", meldt OV-Magazine.

Onderste regionen

In de onderste regionen van de 88 vervoersconcessies komt het GVB opvallend vaak voor.

De tram, bus en metro in de hoofdstad staan respectievelijk op de 81e, de 83e en 86e plaats. De treindienst van Syntus tussen Arnhem en Winterswijk eindigt met een 6,2 als 88e en laatste.

Wadden

Bovenaan eindigde de busdienst op de Waddeneilanden van Arriva en TCR met een 8,4. Connexxion completeert de top 3 met de veerdienst Rotterdam-Dordrecht (8,2) en de stadbus Twente (7,9).

"Het beeld is duidelijk", concludeert OV-Magazine. "Particuliere vervoerbedrijven die aanbestedingen winnen, scoren ongeveer 0,5 punt hoger dan de overheidsbedrijven GVB, HTM en RET met hun onderhandse concessies."

Uitdaging

Het GVB ziet in de resultaten van de barometer een uitdaging. "We zijn al bezig met verbeteringen en hopen daardoor op een hogere waardering", aldus een GVB-woordvoerster.

Niet correct

Overigens blijkt het opstellen van de barometer in 2004, 2005 en 2006 niet helemaal correct te zijn verlopen. Bepaalde gegevens werden gedeeld in plaats van vermenigvuldigd, waardoor rapportcijfers te hoog uitvielen.

Gemiddeld kregen vervoerders in niet-aanbestede gebieden (stadsvervoer grote steden) de afgelopen jaren 0,2 punt te veel.

Het rapportcijfer voor vervoerders in aanbestede gebieden lag gemiddeld 0,03 punt te hoog. De foute cijfers zijn inmiddels gecorrigeerd.