PARIJS - De Franse politie heeft woensdag een nieuwe werknemer gearresteerd van de Franse bank Société Générale in verband met het onderzoek rond het handelsschandaal bij het concern. Dat heeft de openbare aanklager woensdag bekendgemaakt.

Persbureau Reuters meldt op basis van een bron dichtbij de kwestie dat het om een werknemer van SG Securities zou gaan, een beleggingsdochter van de bank.

Kerviel

De man werkte volgens een woordvoerder van de bank samen met de 31-jarige handelaar Jérôme Kerviel, die door Société Générale verantwoordelijk wordt gehouden voor de fraude. Er zou regelmatig telefonisch contact zijn geweest tussen de twee, meldt het Franse persbureau AFP op basis van bronnen.

Verlies

In januari moest Société Générale een verlies van bijna 5 miljard euro incasseren, waardoor de bank een mogelijke overnameprooi is geworden. Kerviel zou posities hebben ingenomen, zonder zijn superieuren daarover te hebben ingelicht.

Hij zit momenteel vast in een Parijse gevangenis en zal aanstaande vrijdag voor de rechter verschijnen. Dan hoort hij of hij langer in hechtenis moet blijven.

Investeerders

Woensdag werd ook bekend dat een groep Amerikaanse investeerders een zaak heeft aangespannen tegen Société Générale en zijn bestuursvoorzitter Daniel Bouton. De aanklagers zeggen te zijn misleid over de blootstelling van de bank aan de markt voor risicovolle Amerikaanse hypotheken.