AMSTERDAM - De grote Hema-filialen krijgen een nieuw jasje. Met name op het gebied van schappen en bewegwijzering komen er flinke veranderingen. De eerste vestiging in de nieuwe formule wordt donderdag geopend in Groningen.

Wanneer de andere grote filialen worden omgebouwd volgens het nieuwe concept, is nog niet bekend. "Eerst maar eens kijken wat de reacties van de consumenten zijn. Maar wij zijn vol vertrouwen," aldus een woordvoerster van Hema dinsdag.

Ook op de vraag welke vestigingen in aanmerking komen voor een restyling, kon zij niets zeggen. Wat de kosten van de verbouwing in Groningen zijn, wordt niet bekendgemaakt.

Grootste

Het filiaal aan de Herestraat in de Groningse binnenstad is de afgelopen zeven jaar grondig verbouwd. Zo heeft de winkel er een extra verdieping bij gekregen en telt hij nu een oppervlakte van 3000 vierkante meter. Daarmee is de zaak de grootste Hema in de Benelux.

Inspireren

Het filiaal in Groningen krijgt meer producten die langs de wand worden gepresenteerd. Ook zullen producten meer in een 'presentatie-opstelling' worden gezet, in plaats van in de bekende schappen. "Nu hebben we een apart schap voor kussentjes en een voor kaarsen. Te denken valt aan opstellingen waarbij die samen komen te staan", aldus de woordvoerster. "Zo willen we mensen inspireren. Door combinaties te maken en te laten zien."

Overname

Het 'nieuwe jasje' is de eerste verandering sinds de Hollandsche Eenheidsprijzen Maatschappij Amsterdam (Hema) van eigenaar veranderde. Sinds juli vorig jaar zwaait investeringsmaatschappij Lion Capital de scepter. Detailhandelsconcern Maxeda, bekend van V&D, Bijenkorf en Claudia Sträter, verkocht Hema.