ZAANDAM - Er vertrekken meer mensen uit de top van US Foodservice, het Amerikaanse dochterbedrijf van Ahold dat met zijn cijfers heeft geknoeid. Maakte Ahold dinsdag bekend dat eerste man Jim Miller het veld ruimt, woensdag liet het concern weten dat financieel directeur Michael Resnick en algemeen directeur David Abramson de eer aan zichzelf houden.

De twee boden aan met directe ingang op te stappen en Ahold heeft het ontslag aanvaard. Resnick werkte sinds oktober 2000 bij US Foodservoce. In 2001 werd hij verantwoordelijk voor de financiën. Abramsom kwam in 1996 bij de onderneming.

Omvangrijk

Het vertrek van de drie bestuurders volgt op het ontslag van twee managers, die vorige week de laan werden uitgestuurd. Ahold liet de afgelopen week weten niet te geloven dan meer managers fouten waren te verwijten. De boekhoudpraktijken bij US Foodservice zijn echter van een dusdanige omvang dat de positie van topman Miller niet meer was te handhaven. Voor de twee bestuurders van wie woensdag het vertrek werd gemeld, geldt hetzelfde.

880 miljoen

US Foodservice blijkt de afgelopen jaren zijn winst met 880 miljoen dollar te hebben opgeblazen. Op de aandeelhoudersvergadering van dinsdag verklaarde president-commissaris en waarnemend Ahold-bestuursvoorzitter De Ruiter daarvan geschrokken te zijn. Hij bood de aandeelhouders zijn verontschuldigingen aan.