AMSTERDAM - Ajax legt zich niet op voorhand neer bij een mogelijke afgelasting van de topper tegen PSV, zondag in Eindhoven, vanwege mogelijke politieacties.

De Amsterdamse clubleiding heeft een kort geding aangespannen tegen de politiebonden ACP en ANPV, die al maandenlang actie voeren voor betere arbeidsvoorwaarden. Het kort geding dient zaterdagmiddag voor de rechtbank in Utrecht.

PSV wacht de ontwikkelingen af. De Eindhovense club vindt de juridische actie van Ajax ongepast. "Wij zien er het nut en de noodzaak niet van in", zei directeur Jan Reker.

"Door het aanspannen van een kort geding worden de standpunten van beide partijen alleen maar verhard. Dat is niet slim, we hebben de politie in de toekomst nog vaak nodig. Volgens mij is het kort geding kansloos. De rechter zal zeggen dat agenten het recht hebben om te staken."

Volgens Reker is de kans groot dat de wedstrijd van zondag gewoon doorgaat. "Ik heb signalen bereikt dat het overleg tussen de bonden en de minister positief is verlopen en dat een oplossing nabij is. Ik reken erop dat we kunnen voetballen."

ACP

Voorzitter Gerrit van de Kamp van de politievakbond ACP gaf aan dat zijn bond eigenlijk geen partij is. "Wij gaan er niet over of de wedstrijd doorgaat, dat is aan de burgemeester", aldus Van de Kamp.

Hij reageerde tussen de gesprekken door die de vier landelijke politievakbonden in Den Haag voeren met het ministerie van Binnenlandse Zaken over een eventuele opening in het cao-conflict.

"Als er een dagvaarding ligt, gaan we er naartoe. Maar dat is alleen als het hier vanavond misloopt".