DEN HAAG - De malversaties bij Ahold-dochter US Foodservice hebben met enige vertraging de kop gekost van J. Miller, de topman van het Amerikaanse cateringbedrijf. Ahold maakte dinsdag tijdens de aandeelhoudersvergadering van het supermarktconcern het vertrek bekend van Miller, bijna drie maanden nadat de fraude bij US Foodservice aan het licht was gekomen.

In het persbericht dat Ahold uitgaf, staat dat Miller zelf om zijn aftreden had verzocht. De raad van commissarissen besloot daarop het verzoek te aanvaarden.

Het afscheid van Miller volgt op het ontslag van M. Kaiser en T. Lee, twee leidinggevenden die vorige week werden ontslagen. Van hen is aangetoond dat zij inkoopkortingen op een verkeerde wijze in de boeken opnamen. Op die manier werd de afgelopen jaren de winst van US Foodservice met 880 miljoen dollar geflatteerd.

Ahold liet vorige week weten dat het niet over signalen beschikte dat meer managers de fout waren ingegaan. Maar de kwalijke praktijken zijn van zo'n omvang dat de positie van Miller onhoudbaar werd.