AMSTERDAM - Het telecomconcern KPN heeft in het eerste kwartaal van dit jaar een nettowinst behaald van 770 miljoen euro na een verlies van 348 miljoen euro in dezelfde periode van vorig jaar.

Bekijk video

De winst komt vooral door de verkoop van Telefoongids Media en de beëindiging van de overeenkomst van de Duitse dochter E-Plus met MobilCom. De winst voor belasting en afschrijvingen, exclusief bijzondere posten, bedroeg 1,2 miljard euro. In het eerste kwartaal van 2002 was dat 940 miljoen.

Eind maart bedroeg de schuldenlast van KPN 11,2 miljard euro. Een jaar ervoor bedroegen de schulden 15,4 miljard euro. Het telecomconcern verwacht aan het einde van dit jaar een schuldenlast te hebben van ongeveer 10 miljard euro.

Vaste telefonie

De kerndivisie vaste telefonie bleef stabiel. De bedrijfsopbrengsten namen met 3 miljoen euro toe tot 1,84 miljard euro. Bij het onderdeel vaste net groeiden de opbrengsten licht, bij het onderdeel business solutions daalden deze. Dat laatste komt volgens het telecomconcern door de verkoop van de activiteiten van KPN Belgium en een afname van interne opbrengsten.

De divisie mobiele telefonie zag de bedrijfsopbrengsten met 15 procent toenemen tot 1,2 miljard euro.