REEUWIJK - Het familieconcern Van der Valk bouwt de komende jaren nieuwe vier- en vijfsterrenhotels nabij drukke verkeerspunten in Nederland.

Definitieve plannen zijn er voor hotels in Rotterdam, Dordrecht, Almere, Middelburg, Harderwijk, Sneek, Leewarden en Nederweert. Dat heeft een woordvoerder van het concern maandag gezegd naar aanleiding van een bericht in AD.

De bouw van de acht hotels vergt een totale investering van rond de 240 miljoen euro. De hotels krijgen een capaciteit van honderd tot 160 kamers.

"Met de bouw van de hotels spelen wij in op de wensen van de klant. Die heeft onder meer behoefte aan makkelijk bereikbare vergaderruimte. De klant wil bovendien kunnen beschikken over alle faciliteiten die nodig zijn om te kunnen werken", aldus de woordvoerder.

Familierestaurant

Het concern Van der Valk, dat bij het grote publiek vooral bekend staat als familierestaurant, heeft naar eigen zeggen een belang van 25 procent in de Nederlandse 'vergadermarkt'.

De familie Van der Valk runt in Nederland 55 hotel-restaurants. Vorig jaar kwamen hotels in Ridderkerk en Den Haag-Nootdorp in exploitatie. In Houten is een hotel in aanbouw. Het concern wil ook uitbreiden in het buitenland, onder meer in Düsseldorf.