AMSTERDAM - Schuitema, eigenaar van de C1000-supermarktketen, voert een organisatiewijziging door om de interne organisatiestructuur en de logistieke processen verder te optimaliseren.

Direct gevolg is dat 135 banen worden geschrapt. Dat heeft de onderneming woensdag bekendgemaakt middels een persbericht.

De organisatiewijziging is volgens Schuitema een belangrijke stap in de ontwikkeling van het bedrijf van groothandel tot retailer. 'Deze organisatiewijziging maakt deel uit van het proces dat we ruim een jaar geleden zijn gestart om de slagkracht van Schuitema en de C1000-formule te vergroten,' zo licht bestuursvoorzitter Bert Roetert toe.

Regiofilialen

Met betrekking tot de gesprekken die Ahold voert over een mogelijke verkoop van zijn meerderheidsbelang in Schuitema aan CVC Capital Partners, herhaalt de onderneming dat 50 a 75 filialen aan Ahold worden overgedragen. De resterende winkels van het Schuitema Winkel Bedrijf (SWB) worden als regiofilialen toegevoegd aan de regio-organisatie.

Op termijn zullen deze filialen, passend bij de status van regiofiliaal, verzelfstandigd worden, zo laat Schuitema weten. Het SWB zal in de loop van 2008 ontmanteld worden. Schuitema zegt ervan overtuigd te zijn dat lokaal ondernemerschap uiteindelijk het verschil maakt en kiest daarom voor het Vrijwillig Filiaal Bedrijf (VFB), een organisatie met zelfstandige supermarktondernemers.

Ahold heeft een belang van 73 procent in Schuitema. Op 21 januari maakten de retailbedrijven bekend gesprekken te voeren met het private equity fonds CVC. Ahold wil in ruil voor het belang een bedrag in contanten en 50 tot 75 winkels die nu nog in handen zijn van C1000.