LEUSDEN - Autofabrikant Porsche haalt bijna 19.000 auto's van het model Cayenne V6 terug naar de garage omdat de brandstofleiding van het voertuig kuren kan vertonen. Dat liet de fabrikant maandag weten.

Het gaat in totaal om 18.856 auto's waarvan er 180 in Nederland rondrijden. Deze wagens zijn geproduceerd tussen 30 november 2006 en 18 januari dit jaar.

Schuurplekken

Porsche heeft tot de terugroepactie besloten omdat de brandstofleiding door de bewegingen die de motor maakt tijdens het rijden, in contact kan komen met afwerkingsmaterialen in het motorcompartiment. Dit kan een kloppend geluid en schuurplekken op de brandstofleiding veroorzaken.

Tot nu toe zijn hier wereldwijd vijf gevallen van bekend. In een geval werden daarbij schuurplekken op de leiding gevonden.

Gratis

Om problemen te voorkomen, past Porsche de loop van de brandstofleidingen in de teruggeroepen auto's aan. Die aanpassing kost ongeveer veertig minuten. De eigenaren van de auto's, die niet voor de werkzaamheden hoeven te betalen, worden hierover binnenkort geïnformeerd.