AMSTERDAM - Het Parool moet opnieuw flink bezuinigen. De Amsterdamse krant gaat drastisch snijden in de huis-aan-huistak Weekmedia en minstens twintig banen schrappen bij de redactie van ongeveer honderd mensen. Deze maatregelen komen bovenop de al eerder aangekondigde bezuinigingsronde. Dat bevestigden bronnen rond Het Parool woensdag.

In de eerste twee maanden van dit jaar werd zo'n 7 ton verlies geleden. Als deze trend zich het hele jaar zou doorzetten, komt het verlies veel hoger uit dan de 1 miljoen euro die voor heel 2003 is begroot. De verliezen worden vooral veroorzaakt doordat Het Parool nu nog met hoge kosten voor ICT en huisvesting van de voormalige eigenaar PCM zit.

Om de hoge verliezen het hoofd te bieden, verhuist Het Parool begin juli naar een ander kantoor in Amsterdam. Ook wordt gekeken naar aansluiting op de GPD, het persbureau voor regionale kranten. Als dat gebeurt, kan Het Parool met minder redacteuren toe. Volgende week dinsdag wordt een plenaire vergadering gehouden met de redactie over de bezuinigingsronde.

Het Parool werd begin dit jaar zelfstandig. De krant verliet het kranten- en boekenconcern PCM Uitgevers en kwam in handen van drie partijen waaronder de Belgische Persgroep en de voormalige Stichting Het Parool.