AMSTERDAM - Het prospectus van internetaanbieder World Online (WOL) was niet misleidend. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam woensdag bepaald. De rechtbank deed uitspraak in de zaak van boze beleggers onder aanvoering van het advocatenduo O. Hammerstein en G. Spong. De beleggers wilden hun geld terug van bank ABN Amro na de geflopte beursintroductie van het internetbedrijf van Nina Brink. Die eis is afgewezen.

De kwestie vloeide voort uit de dramatisch verlopen beursgang van World Online in maart 2000. Het internetbedrijf ging tegen een koers van 43 euro per aandeel naar de beurs. Vervolgens stortte de koers in toen bleek dat topvrouw Nina Brink vier maanden voor de beursgang een deel van haar belang had verkocht tegen een prijs van dollar per aandeel en een premie op eventuele koerswinsten.

De verkoop was terug te vinden in het beursprospectus waar (in het Engels) kort melding wordt gemaakt van het feit dat de aandelen van Brink 'transferred' zijn. De rechtbank vindt dat het niet anders kan worden opgevat dan dat Brink de stukken heeft verkocht en dat het prospectus dus niet misleidend was.