WAGENINGEN - De leden van de politievakbond ANPV hebben vrijdag het cao-bod van minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) afgewezen. Dat zei een woordvoerder na afloop van de ledenraadpleging die de bond in Wageningen hield.

Het ANPV-bestuur lichtte het bod vrijdag toe aan de ruim honderd leden die waren komen opdagen. Omdat het veelal om afdelingsvoorzitters ging, vertegenwoordigden zij meer stemmen, aldus de woordvoerder. "We hebben ook zeshonderd mails binnengekregen van mensen die tegen zijn."

Brief

Inmiddels heeft de ANPV het standpunt per brief aan de minister laten weten. "Unaniem is aangegeven dat onze leden zich niet kunnen vinden in uw voorstel." De leden hebben het bestuur opdracht gegeven weer te gaan onderhandelen. De bond wil daarvoor volgende week worden uitgenodigd.

"De leden willen gewoon meer geld", zei de zegsman. "We gaan nog steeds voor de 200 euro netto." Dat het bod van Ter Horst zou neerkomen op meer dan 10 procent loonsverhoging in de komende drie jaar, ziet de ANPV niet. "Wij komen tot 6,8 procent structureel in de komende drie jaar", meldde de woordvoerder.

ACP

Ook vakbond ACP liet zich vrijdag negatief uit over het aanbod van de minister.

Minister Ter Horst zei vrijdag na afloop van de ministerraad dat ze het "buitengewoon jammer" zou vinden als de vakbonden haar eindbod afwijzen. Als ze er niet mee instemmen, "hebben we een groot probleem", zei ze. Eerder deze week stelde ze in soortgelijke bewoordingen ook al dat de grens is bereikt.