DEN HAAG - Bestuursvoorzitter Ewald Kist van het financiële concern ING pleit voor meer openheid en afspraken over de beloning van topmanagers. Zo zou volgens hem de neiging om het salaris van topbestuurders meer afhankelijk te maken van de bedrijfsresultaten ingedamd moeten worden. Bestuurders die wegens gemaakte fouten opstappen, moeten ook niet meer kunnen profiteren van riante vertrekregelingen.

Kist stelt in een woensdag verschenen interview in het opinieblad FORUM van de ondernemersorganisatie VNO-NCW dat hij in het begin zelf even moest wennen aan de wettelijke verplichting voor openheid rondom zijn inkomen. Daarbij wijst hij op de commotie die vorige maand ontstond toen bekend werd dat het bestuur van ING de komende drie jaren tot 60 procent meer gaat verdienen.

"Het is heel vervelend. Ik ben en blijf een Hollander en mijn motivatie ligt niet in het geld dat ik verdien", aldus Kist. "Andere dingen zijn belangrijker: geluk, de juiste balans tussen werk en privé, een interessante baan waarin je je kunt ontwikkelen. De waarde van geld is betrekkelijk."

Inmiddels vindt hij dat Nederland nog een stapje verder zou moeten gaan in de openheid over topinkomens. Naast de bestuurders van beursfondsen, zouden ook de leiders van met publiek geld gefinancierde instellingen, zoals ziekenhuizen, hun salaris openbaar moeten maken.

Ook lijkt het de ING-bestuurder verstandig als de commissie-Tabaksblat, die regels opstelt over onder meer topinkomens, adviseert om het variabele deel van de beloning te beperken tot een bepaald percentage. "Ze zou concreet kunnen voorstellen om dit variabele deel niet te veel afhankelijk te maken van de cijfers. Een ander uitgangspunt is dat de variabele beloning ook echt omlaag moet als de resultaten tegenvallen."

Beursgenoteerde ondernemingen zijn volgens Kist de afgelopen jaren te veel gericht geweest op de korte termijn; op de kwartaalresultaten. Tegelijk werd de beloning van topbestuurders teveel gekoppeld aan de bedrijfsresultaten. "Die combinatie leidde ertoe dat men voortdurend wilde weten: wat betekent deze ontwikkeling voor mijn beloning?"

"Wie de kat op het spek bindt, krijgt moeilijkheden. Dat is dus gebeurd, eerst in Amerika en nu ook in Europa", stelt de ING-bestuurder. Het vertrouwen in het internationale bedrijfsleven heeft volgens hem door boekhoudschandalen een deuk opgelopen. Daarbij verwijst hij naar het Amerikaanse concern Enron. In februari kwamen ook boekhoudkundige malversaties bij Ahold aan het licht.