BARNEVELD - Negentien slimme ideeën van werknemers besparen bedrijven tezamen ruim een half miljoen euro per jaar. Vrijdag kiest een jury het beste idee en krijgt de bedenker de Idee van het Jaar-Award.

Wordt het de verbeterde melkpakkenvuller, die werknemers Alders en De Witte hebben bedacht voor Campina in Heiloo? Of wordt het de methode om rode rijst tot witte rijst te bewerken, die medewerker De Jong heeft bedacht in de Lassie rijstfabriek in Wormer?

Ideeënbus

De verkiezing is opgezet door het Ideeëncentrum uit Barneveld, een vereniging voor innovatie en ideeënmanagement met ongeveer 250 leden uit het bedrijfsleven, de dienstverlening en overheid. De vereniging is opgericht in 1964 om de ideeënbus te promoten en zo de creativiteit in organisaties te prikkelen.

De vindingrijke werknemers zijn door hun werkgevers voorgedragen voor de verkiezing vrijdag bij energiecentrale Eon op de Maasvlakte in Rotterdam. De winnaar krijgt een prijs, die bestaat uit een bronzen beeldje en 500 euro. De anderen blijven ook niet met lege handen. De negentien kandidaten hebben van hun werkgevers al ruim .000 euro aan beloningen mogen ontvangen.