DEN HAAG - Minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) en de politievakbonden hopen snel "echt een oplossing" te vinden voor het cao-conflict waarin ze zijn beland. Voormalig vakbondsman Doekle Terpstra zal als bemiddelaar blijven proberen beide partijen bij elkaar te brengen.

Dat heeft Ter Horst vrijdagmiddag bekendgemaakt na overleg met de vier vakbonden die het politiepersoneel vertegenwoordigen.

De voorgaande dag had Terpstra rapport uitgebracht over de mogelijke uitweg die hij na een week bemiddelen zag in de vastgelopen cao-onderhandelingen. Zowel de vakbonden als de minister vinden daarin voldoende houvast om verder te praten.

Bemiddelaar

Terpstra werd vorige week donderdag door de minister aangesteld als bemiddelaar in het cao-conflict. De voormalig CNV-voorzitter moet een doorbraak forceren in de onderhandelingen, die al sinds begin december muurvast zitten.

De politiebonden vinden het loonbod dat minister Ter Horst heeft gedaan volstrekt onvoldoende.

De minister wil agenten die al lange tijd op straat werken en aan het eind van hun salarisschaal zitten, 9,25 procent extra bieden in twee jaar. De andere politiemensen kunnen wat Ter Horst betreft 6,25 procent extra salaris tegemoetzien.