AMSTERDAM - Na onrust over mogelijke zwendelpraktijken bij Golden Sun, Royal Dubai en Palm Invest is er twijfel gerezen over de betrouwbaarheid van vastgoedfonds Positief Rendement Invest (PR Invest). Dat meldde het kantoor Bartels Advocaten donderdag.

Bij Bartels hebben zich vijftien "ongeruste participanten" gemeld. "Meerdere beleggers in PR Invest delen mee dat de rentebetaling over de maand januari is uitgebleven."

Palm Invest

Volgens Bartels is PR Invest een investeerder in vastgoed en de voorloper van Palm Invest. Bij dat fonds deed de opsporingsdienst FIOD/ECD op 21 januari een inval.

"De verdachten bij Palm Invest hebben directe banden met PR Invest", zo lichtte een woordvoerder van Bartels toe.

Jaarcijfers

Volgens het advocatenkantoor heeft PR Invest sinds 2005 geen jaarcijfers gepubliceerd of gedeponeerd. Bartels Advocaten heeft het fonds woensdag gesommeerd duidelijkheid te verstrekken over "beleggingen en de ontwikkelingen daarvan". Het is onduidelijk hoeveel geld mensen hebben geïnvesteerd in PR Invest.

Bij PR Invest was niemand bereikbaar voor commentaar. Een telefoniste zei dat "de heren sinds de inval van de FIOD/ECD niet meer te bereiken zijn".