AMSTERDAM - Automatiseerder PinkRoccade neemt voor 7,2 miljoen euro (f 15,8 miljoen) de Britse branchegenoot Computeraid Services over. Tegelijkertijd geeft de ICT-dienstverlener 1,8 miljoen gewone aandelen uit, waarvoor de inschrijving maandagochtend opent.

De totale investering in Computeraid Services bedraagt 19,5 miljoen euro, zo maakte PinkRoccade maandag bekend. Naast de koopprijs van de Britse ICT-dienstverlener voor middelgrote bedrijven in het Verenigd Koninkrijk, moet de automatiseerder ook nog 12,3 miljoen euro neertellen voor het reorganiseren van de nieuwe aanwinst.

De opbrengst van de aandelenuitgifte is nodig voor de financiering van de overname van Computeraid. De automatiseerder heeft het geld ook nodig voor eerder gedane transacties, zoals de verwerving van een belang van 60 procent in PharmaPartners.

De emissie bedraagt ongeveer 8,1 procent van het al geplaatste aantal gewone aandelen en vindt voor een deel plaats via een openbare inschrijving in Nederland. Een ander deel gaat via een internationale onderhandse plaatsing naar institutionele beleggers. De inschrijvingstermijn sluit naar verwachting woensdag.

Computeraid verwacht in 2002 een omzet te draaien van 70 miljoen euro en telt ruim negenhonderd werknemers. Tezamen met de Britten denkt PinkRoccade volgend jaar een omzet te behalen van in totaal miljoen euro met circa 1300 medewerkers. De Amsterdamse automatiseerder streeft ernaar "een tweede Europese thuismarkt"in het Verenigd Koninkrijk op te bouwen.