ALKMAAR - Het Alkmaarse bedrijf E-Smoking heeft het ministerie van Volksgezondheid voor de rechter gedaagd. E-Smoking wil dat het reclameverbod op z'n elektronische sigaret wordt opgeheven.

Dat heeft eigenaar Jarno Jacobs van de onderneming vrijdag gezegd. Het kort geding dient maandag om 14.00 uur voor de rechtbank in Alkmaar.

Volledig reclameverbod

Met ingang van volgende week geldt een volledig reclameverbod voor de elektronische sigaret, zo maakte advocaat Klaas Arjen Krikke maandag na afloop van overleg met het ministerie van Volksgezondheid bekend.

Daarnaast beschouwt minister Ad Klink van Volksgezondheid de sigaret voorlopig als geneesmiddel.

Geneesmiddel

Jacobs stelt naast het reclameverbod maandag tijdens de zitting inhoudelijk te willen ingaan op de stelling van het ministerie dat de elektronische sigaret een geneesmiddel is.

"Volgens mij is dat het niet. De verkoop is wel vrij. Ik ga proberen antwoord te krijgen van de rechter of het een geneesmiddel is of niet."

E-Smoking

E-Smoking is volgens de eigenaar de tweede speler op de Nederlandse markt op het gebied van de elektronische sigaret. "Wij leveren aan ongeveer 350 winkels."