NIJKERK - Projectontwikkelaar Moes uit Nijkerk zet forse cadeaus in om kopers te trekken voor woningen die hij in Delft gaat bouwen. Kopers van nieuwe huizen in het Doelengebied krijgen van het bedrijf een Opel Agila voor de deur ter waarde van 10.000 euro. De woningen kosten tussen 3 en 5 ton.

Manager H. Schipperijn van Moes Projectontwikkeling zegt het lokkertje nodig te hebben omdat mogelijke huizenkopers steeds vaker de kat uit uit de boom kijken. "De toekomst is onzekerder worden, dus moet je wat inventiever zijn om ze over de streep te trekken." Moes probeerde eerder kopers te lokken met presentjes, onder meer met gratis verzekering voor woningen in Amsterdam, maar ging nog nooit zo ver.

De projectontwikkelaar moet nog dertien van de 34 woningen in het Delftse project kwijt. Voor telefoontjes van eerdere kopers die een auto zijn misgelopen, is hij niet bang. Hij kan zich wel voorstellen dat andere huizenverkopers Moes met scheve ogen aankijken, omdat zij zich verplicht kunnen voelen om ook met allerlei extraatjes over de brug te komen.

Korting op de woningen in plaats van een auto heeft de ontwikkelaar niet overwogen. "Dan bestaat de indruk dat je de woningen gaat dumpen en dat is niet de bedoeling."