ALMERE - De failliette thuiswinkelorganisatie Tel Sell maakt een doorstart. Het bedrijf gaat verder onder dezelfde naam.

Tel Sell gaat verder onder dezelfde naam. Ongeveer 45 werknemers van het 'oude' bedrijf komen in dienst van het nieuwe, zo maakte de onderneming vrijdag bekend.

Beroep

Het oude bedrijf had 120 tot 140 werknemers in dienst, van wie een deel bij de eveneens failliet verklaarde televisiezender LiveShop werkte.

LiveShop, die onder meer de reclamespots van Tel Sell uitzond, ging tegen de beslissing van de rechter in beroep en is nog steeds in de lucht.

Bestelling

Tel Sell stelt dat consumenten vanaf vrijdag weer producten kunnen bestellen bij het thuiswinkelbedrijf. Producten worden vooralsnog slechts op de Belgische televisie aangeboden.

Binnenkort is Tel Sell ook weer op de Nederlandse televisie actief, aldus het bedrijf. "We zijn nog in onderhandeling met verschillende televisiezenders", aldus een woordvoerder van het bedrijf.

Failliet

Tel Sell werd begin dit jaar failliet verklaard door de rechtbank in Lelystad. Het bedrijf brengt producten aan de man met behulp van reclameboodschappen en via zogenoemde 'infomercials', ofwel langdurige reclames.