AMSTERDAM - ABN Amro gaat vanaf 1 april 3,75 euro per kwartaal in rekening brengen voor klanten met alleen een betaalrekening. De kosten komen bovenop de jaarlijkse bijdrage van 15,00 euro per betaalpas. Dat heeft de bank zijn klanten donderdag in een brief laten weten.

"Voor klanten die sinds 2004 een rekening hebben, was een betaalrekening al niet gratis", lichtte een woordvoerder van ABN Amro vrijdag toe. Vanaf 1 april wordt ook aan klanten die al eerder een rekening bij de bank openden om een bijdrage gevraagd.

De kosten van het particuliere betalingsverkeer zijn volgens de woordvoerder "niet dekkend". Meerdere banken in Nederland zijn de laatste tijd met kostenverhogingen gekomen, omdat ze moesten toeleggen op het betalingsverkeer.

Complete betaalpakketten

Bij verschillende banken is het bovendien niet meer mogelijk een aparte betaalrekening te openen. Zij werken alleen nog met complete betaalpakketten.

Ook ABN Amro stelt klanten in de brief voor te kijken naar de "voordeligere" pakketten. De bank is niet van plan de aparte betaalrekeningen af te schaffen.