LONDEN/ENSCHEDE - Behalve Heineken heeft ook Grolsch belangstelling voor het grote Britse biermerk Carling. De Enschedese brouwer is van plan begin komende week een definitief bod uit te brengen samen met de Britse investeringsmaatschappijen CVC Capital Partners en Cinven. Dat heeft de krant The Sunday Telegraph gemeld.

Het Belgische Interbrew moet Carling verkopen om van de Britse autoriteiten toestemming te krijgen voor de overname van Bass Brewers, het moederbedrijf van Carling. Het merk heeft een aandeel van 18 procent op de Britse markt en zal naar schatting zeker f 4 miljard moeten kosten. De veilingprocedure sluit komende dinsdag.

Een woordvoerder van Grolsch zei zondag in een reactie dat er "op dit moment" geen sprake is van een bod op Carling. "Wel bekijken we onze positie met het oog op onze samenwerking met Carling." De twee hebben sinds 1994 een gezamenlijke onderneming die de verkoop van Grolsch in Groot-Brittannië heeft opgestuwd tot .000 hectoliter dit jaar, ongeveer een kwart van de totale afzet van de Nederlandse brouwer.

De woordvoerder gaf aan dat het gezien de betrekkelijk geringe omvang van Grolsch niet voor de hand ligt op eigen kracht een bod uit te brengen. Hij wilde niet zeggen of er contacten zijn met CVC en Cinven over eventuele financiële steun.

Heineken heeft openlijk interesse getoond voor Carling. Andere kandidaten zijn volgens The Sunday Telegraph de Amerikaanse drankengroep Constellation Brands, een consortium van investeringsmaatschappij Apax Partners en ex-topman Miles Templeman van brouwer Whitbread. Verder de Amerikaanse brouwer Miller, een dochterbedrijf van Philip Morris waarmee Grolsch samenwerkt.